Planera för sommarens festivaler – hitta och boka boende redan nu

Det är kul att åka på festival. Men för den som är bekväm av sig kanske tältboendet känns mindre lockande. Det finns dock alternativ, men då gäller det att vara ute i god tid. Det är inte bara du som är gammal och trött vilket gör att det är stor konkurrens om de alternativa boendena på en festivalort.

Hyr en stuga eller ett hus

Det är vanligt att de som bor på en ort där en festival huserar hyr ut sina boenden eller fritidshus. Det här gäller särskilt för väletablerade festivaler som Sweden Rock. I trakten runt Sölvesborg har det uppstått en liten parallellekonomi där de boende tjänar stora pengar på festivaluthyrning. Om ni hyr en stuga långt bort kan det vara klokt att redan innan komma överens om vem som ska köra.

Ta in på hotell

Om du ska på en mer urban festival kan hotell vara ett bra alternativ. Ett exempel på en sådan är Malmöfestivalen. Ju större staden du ska till är desto tidigare brukar du behöva vara ute med din bokning. Du är sällan ensam om att vilja besöka en sådan festival. Och det brukar dessutom finnas gott om konkurrerande events där besökarna också behöver hotellrum.